Ne plac initiativele care se dovedesc a fi cel putin creative si care reusesc sa penetreze marea masa a consumatorilor de rand cu o idee care trezeste, la propriu, admiratie. Asa ca, iata-ne citind o data cu voi unul dintre articolele care au facut deliciul intregului departament de marketing.

  1. Fashion Like – umerasele istete

De ce ai avea incredere in propriile tale instincte de moda, cand poti compara live instinctele de moda ale tuturor de pe Facebook? Retailerul brazilian C & A a creat umerase speciale, cu afisaj electronic, pentru a arata cat de multe like-uri in social media a colectat fiecare produs al sau.

Sistemul, denumit explicativ FashionLike, a updatat si conceptul de real-time-marketing si a ridicat o problema printre cumparatori: alegi un tricou care are 1000 de like-uri, in speranta ca vei fi mai placut si mai popular sau il vei alege pe cel cu cele mai putine like-uri, doar pentru a fi original?

Facebook Fashion
  1. Cel mai mic pop-up store din lume

Ne-a marcat destul de tare campania celor de la Netshoes; cel mai cool magazin de pantofi sport a propus o idee, pe cat de simpla, pe atat de virala: un Pop-up Store minuscul care deghideaza de fapt un magazin online.

Situat in São Paulo, pe o strada pe care trec zilnic peste 35 de mii de oameni in fiecare zi, Pop-up store-ul revitalizeaza conceptul de spatiu: online, incap 40.000 de modele de produse sportive, iar acest magazin virtual poate sa ocupe doar 20 de cm. Creativ, nu?

Cel mai mic pop-up store din lume
  1. Peretele Facebook… la propriu

Ideile creative pot fi folosite si pentru cresterea brandului de tara, nu numai pentru aplicarea lor in marketing. Cum se poate? Un sat mic din Elvetia, numit Obermutten a decis sa transforme conceptul de „wall”, intr-un „perete” Facebook. Literalmente, prin crearea propriului perete Facebook in forma fizica. Oricine a aderat la aceasta initiativa, a imprimat o pagina cu profilul sau si a lipit-o pe perete. Ce a fost initial o campanie de mici dimensiuni,  a explodat pana la punctul in care a a adunat mai multi followeri decat paginile de fani ai lui Lady Gaga, Coca-Cola si Justin Bieber la un loc.

Obermutten Facebook Wall
  1. Mark, Mark, Mark…

Stiati ca Mark Zuckerberg nu poate fi blocat pe facebook? Da, el este „unblockable” datorita unui sistem automat care porneste atunci cand prea multi oameni incearca sa blocheze un utilizator. Initial, acest lucru a fost adus in prim plan de un site care promova blocarea in masa a lui Zuckerberg, pentru a protesta impotriva controversatelor politici de confidentialitate, Block Zuck.

Mark Zuckerberg

Te-ar putea interesa si:

Facebook Comments

Post a comment