Suntem cu toţii de acord că mediul online se dezvoltă exponenţial, iar modul în care companiile abordează business-ul este într-o continuă schimbare şi adaptare la noile cerinţe ale pieţei. Prezenţa comercială pe Internet a devenit un punct major în strategiile de dezvoltare ale marilor corporaţii. Conceptul de e-business prinde tot mai mult teren şi-l auzim tot mai des menţionat.

În mod sigur, aţi identificat nevoia de a implementa o aplicaţie din domeniul e-business pentru compania dumneavoastra – fie ca este vorba despre un magazin online, fie de o aplicaţie de gestionare a relaţiilor cu clienţii, fie de sisteme complexe de eficientizare a activităţii (ERP, Business Intelligence etc). Dar, având in vedere contextul economic actual, probabil că aţi amânat investiţia pentru vremuri mai bune. Trebuie să ştiţi ca Uniunea Europeană susţine dezvoltarea e-economiei prin Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice – Axa III şi prin urmare, puteţi obţine finanţare nerambursabilă pentru proiectele de dezvoltare in domeniul tehnologiei informaţiei.

Ce trebuie să ştiţi:

  • proiectele nu sunt finanţate 100%, cota de cofinanţare a firmei variază între 20% si 40%,
  • trebuie sa aveţi disponibilă o parte din fonduri, având in vedere ca rambursarea cheltuielilor elibigile se face dupa depunerea cererii de rambursare, pe baza facturilor plătite către furnizori,
  • pentru 2009, se zvoneşte că cererile de finanţare se vor putea depune începând cu aceasta toamna.

Pentru a fi mai usor de urmărit, am inclus fiecare oportunitate de finanţare într-un post separat.

Contactaţi un consultant specializat în întocmirea de proiecte finanţate din fonduri europene şi demaraţi implementarea aplicaţiei de e-business potrivită specificului activităţii companiei!

Te-ar putea interesa si:

Facebook Comments

Website Comments

  1. Marius

    nu vreau sa fiu gica-contra, dar a auzit cineva de vreun e-proiect finantat din bani europeni – si nu vorbesc de proiecte de milioane, ci de cele din zona zeci/sute de mii, care chiar pot ajuta IMM-uri? daca raspundeti da, atunci va intreb daca ai auzit de sute de astfel de proiecte, caci asa ar trebui numarate! personal cred ca este timp pierdut cu aceste fonduri, daca evident nu ai pe cineva care stie pe cineva etc. chiar si in acest caz, faptul ca nu te poti baza pe timing-ul proiectului (aprobare si plati) mi se pare o risipa de energie imensa ce poate fi concentrata catre directii mai productive.

  2. Laura S

    da…din pacate ai dreptate. ideea e sa promovam conceptul si sa incurajam IMM-urile sa acceseze aceste fonduri (fie ele UE sau date de guvernul Romaniei). intrebarea e: cate IMM-uri au depus intr-adevar cereri pentru finantarea unor proiecte din domeniul e-business? aici cred ca tine si de noi, ca furnizori de solutii IT sa oferim optiunea celor care nu stiu de existenta acestor fonduri…

Post a comment