Îti lansezi în curând noua ta afacere şi îti doreşti să fii observat şi căutat de toţi cei care “se dau pe net”, însă nu ştii de unde să începi? Pe lângă sfatul bătrânesc care îţi sugerează să “începi cu începutul”, în acest articol vei mai putea găsi înca vreo nouă, poate chiar ceva mai utile.

1. Oferă ceva gratis şi oamenii se vor simţi obligaţi să-ţi întoarcă favoarea
Atunci când ajuţi pe cineva, dai naştere nevoii naturale de a-ţi fi intoarsă favoarea. Crează un blog accesibil din site-ul tău, în care să oferi informaţii utile, participă pe forumuri, trimite newslettere cu sfaturi sau împarte idei pe Twitter si, astfel, nu numai că ceilalţi vor căpăta încredere in tine, dar vei crea relaţii cu posibili clienţi.

2. Permite-le potenţialilor clienţi să testeze ceea ce oferi
Fă o versiune demo sau una free şi lasă-ţi potenţialii clienţi să vadă dacă li se potriveste. Dacă utilizatorii sunt încântaţi de produsul de bază, atunci există un potenţial crescut să-şi dorească un upgrade.

3. Fă totul “extra special”
Fă ca toate produsele tale să fie “extra speciale”, iar clienţii vor baga de seamă şi nu numai că se vor întoarce pentru mai mult, dar le vor spune şi prietenilor. Pentru a face o analogie cu limonada: nu oferi un simplu pahar de apă, zahăr si lămâie. Fă-l special şi adaugă-i câteva frunze de mentă.

4. Nu te teme să dai de stire prietenilor despre noul tău site şi serviciile oferite
Nu te ruşina să le zici tuturor cunoscuţilor informaţii legate de serviciile tale. Nu poţi şti niciodată dacă unul dintre ei va vorbi chiar cu cel mai mare client pe care ţi l-ai putea dori.

5. Fă tot ceea ce trebuie pentru a fi văzut
Cât de tare “ţipi” despre afacerea ta? Niste “plămâni buni” pot face miracole, aşa că agită-te cât de mult poţi pentru a fi observat.

6. Fii perseverent
Nu te da bătut la a 99-a încercare. Poate 100 este numărul tău norocos şi tu ai renunţat prea devreme.

7. Construieşte anticipaţia
Nu te ocupa numai cu lansarea site-ului sau a produsului. Lasă oamenii să stie că acesta urmează a fi lansat; fă-i să aşteapte cu nerăbdare marea zi.

8. Găseşte-ţi cei mai potriviţi parteneri
Ai grijă cu cine te asociezi şi gândeşte-te de două ori înainte să baţi palma cu cineva. Partenerii te pot aduce la sapă de lemn sau îţi pot creşte afacerea mai mult decât ai sperat.

9. Laudă-ţi popularitatea
Nu te teme să-ţi afişezi popularitatea: plasează counterele cu numărul utilizatorilor sau al vizitatorilor, testimoniale şi tot ce mai poţi. Doar să fii sigur că statisticile sunt îndeajuns de bunicele pentru a garanta măcar puţină laudă.

Te-ar putea interesa si:

Facebook Comments

Post a comment