laravel-vs-symfony

PHP este una dintre cele mai cunoscute si puternice platforme. Aproape 50% din tot ce exista in acest moment in online este alimentat de PHP. Daca va numarati printre fericitii dezvoltatori de PHP atunci trebuie sa stiti ca exista platforme de lucru care usureaza gestionarea reusrselor si a solutiilor. Ba mai mult, unele sunt chiar distractive!

Fiecare astfel de cadru are avantaje si dezavantaje dar eu ma voi ocupa in acest articol doar de doua dintre ele, lasand pe viitor discutii si topuri care sa includa Code Igniter, Yii, Aura, Cake sau Zend.

Am studiat asadar cele mai folosite framework-uri in anul 2015 si cele cu mult potential pentru 2016. Care pare cel mai promitator cadru de dezvoltare PHP pentru 2015? Noi venim cu doar doua propuneri, cele pe care le-am testat si le-am gasit mai potrivite pentru tipul nostru de proiecte, plus-valoare pentru timpul si actiunile pe care le avem.

Nu este nici o mirare ca pe primul loc se afla Laravel, insa pe locul 2 in loc de Phalcon, noi alegem Symphony 2.

Motivele pentru care Laravel e considerat cel mai bun:
1. Trasee usoare;
2. Baza de date cu versiune de control;
3. Blade templating engine;
4. Baza de date agnostica;
5. Usor de invatat;
6. Functie de compozitie;
7. Unit testing built-in;
ryhdfAvem insa si motive pentru care am alege Symfony:
1. Procent mare pe piata (exista in prezent foarte multe multe joburi pe Symfony);
2. ORM;
3. Template engine;
4. Composer;
5. Unit testing built-in;
Ar mai fi notabil si un dezavantaj fata de Laravel si anume curba de invatare care este mult mai mare si performanta mai scazuta.

Surse pretioase pentru mai multe informatii gasiti si pe Laravel.com, Symfony.com, Sitepoint.com, WebHostingReviewBoards.com, Catswhocode.com.

sursa foto: devsize.com

Te-ar putea interesa si: