Trenduri web design 2014

Trenduri web design 2014

Cresterea numarului de terminale mobile si a functionalitatilor acestora a schimbat semnificativ tendintele in design-ul de e-commerce. In prezent, posesorii de magazine online sunt din ce in ce mai indreptati catre adaptarea website-urilor pentru telefoanele mobile. Probabil ai observat deja ca principalele tendinte de design in e-commerce se axeaza in special pe transformarea website-urilor in spatii online intuitive, usor de utilizat si cat mai prietenoase cu terminalele mobile si tabletele.

Responsive Design

Noutatile din design-ul de e-commerce se indreapta in special catre utilizatorii de terminale mobile. Design-ul responsive, care a devenit deja un trend in e-commerce, cunoaste imbunatatiri semnificative, in special pe partea de popularitate si le ofera investitorilor online posibilitatea de a livra o experienta imbunatatita de achizitie utilizatorilor.

Interfete user-friendly adaptate ecranelor touchscreen

Detinatorii de magazine online trebuie sa ia in calcul, in acest an, dezvoltarea unor interfete prietenoase pentru posesorii de telefoane inteligente sau tablete. Interactiunea acestora cu terminalele se limiteaza la folosirea degetelor sau a unui stylus, iar designerii web trebuie sa tina cont de aceste lucruri pentru a dezvolta functii cat mai prietenoase si usor de folosit.

Flat Design

Aceasta tehnica noua de design poate fi observata in noua interfata Apple. Prin Flat Design, website-ul este simplist, are mai mult spatiu si ofera utilizatorului o experienta de utilizare imbunatatita. Tehnica Flat Design este in special recomandata paginilor de destinatie (landing pages) care au o importanta semnificativa in generarea de conversii.

Mai mult continut pe o singura pagina si cromatica simplista

Un alt trend in design-ul de e-commerce este cresterea semnificativa a continutului pe o pagina web. Vor exista din ce in ce mai multe magazine online care vor avea o singura culoare pe fundal, alegand tonuri de alb sau negru, mizand astfel foarte mult pe evidentierea continutului. De asemenea, paginile web vor avea versiuni lungi de derulare, cu un scrolling “infinit”,cum este cazul website-urilor Pinterest sau Tumblr.

Fonturi personalizate

Utilizarea fonturilor personalizate in webdesign ajuta foarte mult la branding. Adoptarea unui font individualizat si creativ va fi in atentia designerilor, in acest an.

Continut Video

Fisierele video devin un trend necesar in webdesign datorita usurintei prin care ele sunt distribuite in social media si nu numai. In ultimul timp, continutul de acest gen a cunoscut o crestere semnificativa, fapt pentru care mai multi detinatori de e-commerce au inceput sa apeleze la aceasta tehnica. Video-urile sunt usor de creat, de vizualizat si de cuantificat.

Tu te adaptezi curentului sau esti traditionalist?

Hai sa discutam mai multe >>

Inotec – Refresh your business

Te-ar putea interesa si: