Ce înseamnă de fapt SEO ? În afară doar de un termen care sună bine să îl faci şi că trebuie pentru că aşa spun alţii ?


ce inseamna seo

SEO

SEO reprezintă optimizarea pentru motoare de căutare, ca acronim. Acest lucru înseamnă câştigarea unor poziţii cât mai bune în rezultatele motoarelor de căutare şi este un serviciu oferit singular, fiind partea tehnică a unei campanii complete de marketing.

Ca motor de căutare, vorbim de Google aici. Pe .ro deţine o majoritate covârşitoare faţă de celelalte motoare de căutare şi poate cel mai mare procent de trafic oricărui site.

Ce înseamnă SEO pentru un user

Pentru un user, SEO nu are implicaţii asupra design-ului. Astfel, optimizarea pentru motoarele de căutare nu implică modificări majore la nivel vizual şi reprezintă un întreg set de schimbări la nivelul site-ului în codul sursă, structură şi multe alte elemente.

În acelaşi timp, SEO reprezintă o metodă viabilă care pe termen lung aduce o creştere semnificativă a traficului ce nu poate fi adusă în acelaşi volum prin alte forme de promovare decât utilizând sume importante de bani (pentru publicitate plătită etc). Majoritatea companiilor menţin oameni angajaţi pe SEO şi nu externalizează acest serviciu. Cu atât mai mult, este indicat ca o persoană din acest domeniu să fie alături de echipa tehnică să aducă modificările necesare încă de la începutul dezvoltării platformei online, fie ea un site de prezentare sau o aplicaţie Web complexă.

Ce NU înseamnă SEO

SEO nu înseamnă păcălirea motoarelor de căutare. Acest lucru aduce după sine penalităţi într-un timp relativ scurt şi consecinţe îndeajuns de grave pentru a nu mai încerca (been there, done that la cererea expres a clientului).

Mai mult, optimizarea nu înseamnă magie: sunt lucruri public cunoscute, dar nu foarte bine explicate de către cei care activează în acest domeniu. Există un algoritm flexibil, care se schimbă rapid pentru a îmbunătăţi navigarea user-ului şi ca informaţiile pe care le află să fie relevante. Optimizatorii sunt cei care încearcă să ţină pasul cu aceste schimbări şi să aducă la timp îmbunătăţirile şi modificările necesare pentru a avea succes site-urile pe care le au sau pentru care lucrează.

Sper că SEO nu a rămas doar un termen abstract…

Te-ar putea interesa si:

Facebook Comments

Website Comments

  1. Silviu

    Buna.

    Vad ca in final ai pus link catre acelasi articol. Asta este tot element de SEO sau e altceva?

    Ps. ar fi util un butonas de “aboneaza-ma la comentariile pt acest articol”

  2. adrian.enache

    Există, într-adevăr, un best-way to write pentru wordpress şi conţine ca “regulă” să ai un link în articol, de preferinţă extern. În situaţia de faţă, fiind primul articol, am ales să îmi arunc link înapoi.

Post a comment