Intr-adevar termenul de „optimizare site” începe să devină foarte cunoscut pe piaţa online şi se referă din ce în ce mai mult la optimizarea SEO (ce înseamnă SEO ?) deoarece motoarele de căutare aduc cel mai mare (şi ieftin) trafic. Mai bine-zis, orice aplicaţie WEB / site necesită optimizare pentru a avea trafic targetat şi pentru a-şi face simţită prezenta online.

Optimizare site prin SEO

De unde să începi optimizarea site-ului ? Evident, dacă nu a fost inclusă în proiectarea aplicaţiei, optimizarea SEO este unul dintre cele mai importante lucruri pentru a avea succes o afacere online. Cum procentul de trafic venit din motoarele de căutare (ex: Google) este majoritar faţă de celelalte metode de a aduce trafic şi clienţi pentru afacerea prezentă online(peste 40%) ar însemna pierderea celei mai mari oportunităţi de a apărea exact în locul în care sunt cei mai mulţi potenţiali clienţi.

Mai mult, SEO reprezintă o parte foarte importantă din SEM (Search Engine Marketing), având şi un avantaj consistent faţă de celelalte metode: are beneficii pe termen lung. Optimizezi site-ul pentru motoarele de căutare, iar site-ul nu va dispărea pur şi simplu din rezultatele de căutare precum se întâmplă în cazul unei campanii publicitare căreia i s-a terminat bugetul.

Pe scurt, este vitală optimizarea site-ului prin SEO pentru a avea succes.

Optimizare Site: Google, Yahoo, Bing, rankd.danet.ro …

Un lucru foarte important în optimizarea site-ului este să ştii de unde să începi. Yahoo şi Bing au fost menţionate separat deoarece avem o apariţie interesantă a Yahoo.ro şi cumva, ai putea avea intenţia să te gândeşti la optimizarea site-ului în mai multe direcţii (pentru multiple motoare de căutare).

Cu toate acestea, un lucru este sigur: Google deţine o majoritate covârşitoare, având peste 95% din volumul de căutări. Drept urmare, este un lucru bun să ai în vedere optimizarea site-ului pentru Yahoo şi Bing, dar cu siguranţă SEO înseamnă Google momentan.

După cum am menţionat într-un articol anterior despre promovare site prin SEO, un motiv mai mult decât convingător este faptul că în numai câteva luni, optimizarea site-ului se auto-susţine financiar.

Conform StatCounter, Google.ro deţine peste 96.7% din volumul total de căutări

Nu ai traficul dorit sau vrei să îţi măreşti numărul de comenzi? Poţi apela la consultantii Inotec în optimizarea site-urilor prin SEO care te vor ajuta să-ţi îmbunătăţeşti prezenţa online :)

Te-ar putea interesa si:

Facebook Comments

Website Comments

 1. Dorel Tanase

  Daca prezinti un anumit serviciu, esti curios sa citesti ce prezinta si altii, cauti pe Google, expresiile sau cuvintele cheie de care esti interesat. Am ajuns pe site-ul tau si chiar i-mi place modul de abordare al subiectului SEO. Vad zilnic o gramada de site-uri, prezinta servicii, te duc in prima pagina Google in cateva zile/saptamani, un fel de guru SEO. Un articol scurt si la subiect despre un anumit domeniu gasesti greu si daca gasesti, nu este echilibrat.

  Spun ca:
  – Subiectul pentru cititori este OK
  – Pentru motoare este OK

  Toata stima !

 2. Andrei

  Un site nu poate aparea in prima pagina imediat promovarea unui site dureaza intre 30 zile cel mai putin si poate ajunge si la 6luni cel mult depoinde de concurenta vechimea site-ului si multi alti factori de obicei e 30–90zile

Post a comment