Promovarea site-ului … gratuită ?

Când conduci o afacere devenită şi online ţi-ai dori să ai întreaga activitate sub propria comandă, inclusiv când vine vorba de marketing şi strategie de promovare online. Promovarea online a unui site poate fi facuta cu resurse interne si atunci poti crede ca e gratuită. Dar chiar este aşa ?

Optimizarea unui site prin folosirea tehnicilor SEO este cea mai bună soluţie de promovare online.

De ce promovarea site-ului poate deveni costisitoare

Întrebi în stânga şi în dreapta şi încerci să preiei din experienţele altora, chiar dacă nu ai nicio garanţie că metodele si instrumentele alese sunt cele mai corecte sau mai eficiente. Observi ca rezultetele obţinute nu sunt cele pe care ţi le-ai dorit. Începi să ai senzaţia că nu faci decât să cheltui bani pentru menţinerea în mediul online fără a obţine profiturile mult aşteptate. Acest lucru creează o lipsă de încredere pentru potenţialul mediului online, cu toate că afirmaţia „pe toţi îi găseşti pe net” ţi se pare complet adevărată.

Promovarea pe cont propriu a site-ului: Este într-adevăr gratuită ?

Tindem să minimalizăm sau să nu considerăm costurile resurselor interne şi avem senzaţia că dacă o anumită activitate este făcută intern nu ne costa nimic. Dar ce se întâmplă cu orele în care am încercat să învăţăm sau să aflăm ce trebuie şi cum trebuie să facem o anumită activitate pentru care nu avem experienţă?

Un consultant online este specializat în promovarea site-ului prin SEO (ce înseamnă SEO?). Ok…Nu e gratis :), dar şi timpul petrecut de tine te costa bani (chiar dacă nu-i vezi ieşindu-ţi din contul bancar, te costa pierderea oportunităţilor). Mai mult decât atât, o promovare bine făcută este o investiţie care se recuperează destul de repede în mediul online.

Am enumerat aici câteva dintre motivele de promovare a site-ului prin SEO.
Alte articole ce te-ar putea interesa:

Promovarea SEO a site-ului
Optimizare SEO Site: De ce Google ?
Campanii PPC
SEO vc PPC. De ce ?
Ce înseamnă SEO

Nu ai traficul dorit sau vrei să îţi măreşti numărul de comenzi? Poţi apela la consultantii Inotec în promovarea site-urilor care te vor ajuta să-ţi îmbunătăţeşti prezenţa online :)

Optimizarea unui site prin folosirea tehnicilor si metodelor SEO este cea mai eficientă soluţie de promovare in mediul online şi, mai ales, are un cost mai mic decât celelalte metode. Cu toate acestea, încercarea de promovare gratuită a site-ului pe cont propriu (dacă nu ai experienţa necesară) este cea mai costisitoare opţiune, iar rezultatele nu pot fi garantate.

Te-ar putea interesa si:

Facebook Comments

Website Comments

  1. Marin

    Adevarat ca totul costa , insa problema este ca noi dispunem insa de timp insa nu dispunem de bani uneori .

Post a comment